Workshops augustus 2015

Verslag van een workshop handvaardigheden.

Creativiteit en handigheid zijn belangrijk voor handvaardigheid. Men heeft wetenschappelijk aangetoond dat degeen die zijn handen domineert ook zijn geest zal domineren. Deze cursus is in feite een prachtige vorm van expressie; en deze workshop maakten we gebruik van  de techniek van slijtvaste kunststof, Goma Eva (EthyleenVinylAcetaat) genaamd, waarmee we tenues, bladeren en maskers, maakten voor het toneelstuk ‘De rebellie van de bomen’. Daarna hebben de leerlingen versierde stokken gemaakt voor de Arabische dansles. De kinderen waren allemaal erg enthousiast. Er namen zo’n achttien kinderen aan de cursus deel.

Verslag van het voetbalveld.

De voetballes wordt gedurende het hele jaar gegeven en is een van de belangrijkste activiteiten van de stichting. Sport impliceert fysieke en geestelijke gezondheid; het is bovendien een van de grootste energiebronnen en helpt de mens zijn eigenwaarde en zelfvertrouwen te verhogen. In deze periode werden activiteiten als wedstrijden in district negen georganiseerd. Voorts werd de voetbaltechniek verbeterd to bijna op het niveau van beroepsvoetballers. Prijzen, zoals shirtjes en medailles, werden uitgereikt. We bereikten de participatie van 58 leerlingen, zodat dit een van de succesvolste activiteiten was voor wat betreft het aantal deelnemers.

Verslag van de dansles.

Zoals we weten is dansen een kunst naast een fysieke activiteit. Het helpt met het verbeteren van de mentale en persoonlijke instelling. Het is voorts de beste manier om de geest te doen ontspannen. In deze workshop leerden ze Arabische dansen in hun verschillende vormen. Dit speciaal voor de meisjes. De jongens leerden de kunst van het sabeldansen, hetgeen een moeilijke en methodische techniek is die concentratie en handigheid vereist. Er namen constant achttien leerlingen aan de les deel. Voorts werd er ook reggeaton les voor meisjes en jongens gegeven. Deze toonden zich gemotiveerd om deze soort muziek voor jongeren onder de knie te krijgen.